knihovna_-_akce_747Písemné téma: Fantazijní - zabydlení některých míst našeho města nadpřirozenými a pohádkovými bytostmi - vílami, skřítky, strašidly,… Lokality: hřbitov, zámek, urnový háj - Na Popravišti, rybník, Rýchory, Krkonoše (např. o Krakonošovi), prales, šachta,… Literární útvar: báje, povídka, poudačka, pohádka, pověst, bajka, báseň, reportáž, úvaha,… Pojetí ve stylu: humoristickém, hororovém, satirickém, poetickém, publicistickém, vypravěčském,… Výtvarné téma: Vyzýváme všechny, kteří rádi kreslí, aby nám svou představu nadpřirozené bytosti namalovali.

Můžete psát či malovat, nebo své psané dílko i ilustrovat! Vyhlášené výherce (kategorie dětská, mladší, starší a kategorie dospělí i kolektivní díla) odměníme zajímavými knihami. I my chceme (mimo soutěž) přispět svým příběhem. Představí se vám a vystoupí z anonymity náš knihovnický šotek. Dozvíte se, že nedělá jen poťouchlosti a neplechu. Ale, jak před loňskými Vánocemi zabránil skutečnému pokusu o vyloupení knihovny.
Své příspěvky přineste do knihovny osobně, nebo pošlete emailem-poštou od února letošního roku do konce listopadu 2009. Všechny s pomocí našich poradců posoudíme. Vítěze vyhlásíme začátkem příštího roku. Pokud rozsah dovolí, nejzajímavější zveřejníme ve zpravodaji se jménem, či nikoliv (podle přání autora) a na našich webových stránkách. Jestliže se sejde dostatek příspěvků, necháme je svázat do knižní podoby a vytvořené dílo také společně slavnostně pokřtíme. Veškeré příběhy a obrázky budou v knihovně zájemcům k dispozici na přečtení.
Doufáme, že se my dospělí nenecháme zahanbit dětskými tvůrci. Popustíme také uzdu své fantazii a s chutí se dáme do díla. Léto – prázdniny - dovolená, jsou velkou příležitostí a inspirací k ojedinělému a netradičnímu využití volného času. Máme již první příspěvky od dětí i dospělých a těšíme se na další. V knihovně vám rádi, pokud to bude v našich silách, poradíme a pomůžeme.
Akce probíhá ve spolupráci se Základní školou v Žacléři, velice děkujeme. Členství v knihovně není podmínkou účasti!
Přejeme všem hodně zdaru, tvůrčí radosti a zábavy!!!

Provozní doba

Pondělí

13:00 - 17:00

Úterý

08:00 - 11:00

Středa

13:00 - 17:00

Čtvrtek

08:00 - 11:00

Pátek

ZAVŘENO